Rondvaart in de Antwerpse haven

De supermarkt van Europa

Dronk u vanmorgen een kopje koffie? De kans is groot dat de koffiebonen via de Antwerpse haven gepasseerd zijn, net zoals tal van andere producten. Vergelijk de haven gerust met een gigantische supermarkt, zowat alles wordt hier verhandeld - alleen zijn de winkelkarretjes machtige containerschepen. 

Blik achter de schermen

Om een haven te verkennen, biedt een boot natuurlijk het beste perspectief: u kunt zien hoe de haven gegroeid is. Aanvankelijk lagen de kades in de stad en met elke uitbreiding schoof de haven verder op naar het noorden. We vertrekken in de oude stadshaven aan het Kattendijkdok - niet bepaald klein - maar een huidig containerschip kan er onmogelijk in. Dat wordt snel duidelijk als we enkele van die zeereuzen ontmoeten: de grootste zijn 400 meter lang, dat zijn 100 auto's achter elkaar!

Tijdens de rondvaart wordt audio-visuele begeleiding voorzien over de werking van de fascinerende haven van Antwerpen. De prijs hiervoor bedraagt €4 per set, voor 2 personen.

Havenrondvaart praktisch

Prijs

  • volwassenen: €12
  • kinderen (3 tem 11 jaar): €8
  • kinderen (tem 2 jaar): gratis
  • groepen > 15 personen: €11

Vaarseizoen

April, mei, juni, juli, augustus, september en oktober: dinsdag tem vrijdag

            11u-12u30

            13u40-15u10

April, mei, juni, juli, augustus, september en oktober: zaterdag en zondag *

            10u30-12u

            13u-14u30 *

            15u15-16u45 *

*: 1ste en 3de zondag van de maand: vaart met pannenkoeken, de prijs vindt u hier terug.

Feestdagen: op maandag 1/5 (feest van de Arbeid), paasmaandag 17/4 en pinkstermaandag 5/6 zijn er uitzonderlijk wél havenrondvaarten

Indien er minder dan 20 personen aanwezig zijn, wordt de rondvaart geannuleerd. 

Reserveren

via info@janplezier.be of klik hier

 

Opstapplaats

Londenbrug te Antwerpen, tegenover café 't Licht der Dokken 

GPS: Amsterdamstraat 

Momenteel worden in Antwerpen diverse grote werkzaamheden uitgevoerd welke in min of meerdere mate een invloed hebben op de bereikbaarheid van de Antwerpse binnenstad. Meer info over deze en andere (wegen)werken in Antwerpen vindt u op  www.slimnaarantwerpen.be/nl/werken.

Onderaan deze pagina vindt u een plannetje met een overzicht hoe u met de wagen of met het openbaar vervoer tot bij ons kan komen.
 

Catering

Om uw hongerige maag te stillen tijdens de haventour kan u steeds bij onze bar terecht voor een drankje en een kleine versnapering.

Gezelschappen vanaf 10 personen kunnen een keuze maken uit de bijgevoegde cateringlijst. Catering moet op voorhand besteld worden.

 

Ticketverkoop

  • via info@janplezier.be
  • via de ticketautomaat aan de vertrekplaats (Londenbrug)
Downloads